28 Şubat 2012 Salı

MUTSUZ İNSAN

BANA GÖRE

Mutsuz insan;
- Aradığı mutluluğun bir gün ansızın karşısına çıkmasını beklemekten başka hiç bir gayreti olmayan insandır.

Mutsuz insan;
- Adına hayat denen devasa nehirde sürekli akıntıya karşı kulaç atarken, akıntının önü sıra kahkahalar atarak yanından geçip giden insanların mutluluğuna gıpta etmekle ömrünü boşa tüketen insandır.

Mutsuz insan;
-Sürekli olarak aradığı tek şeyin mutluluk olduğunu söyleyip, o mutluluğun küçücük bir ışığını gördüğünde korkudan gözlerini sımsıkı kapayarak o ihtimalden koşarcasına kaçarken etrafındaki yoz yüreklere çarparak hem kalbini hem de ruhunu yaralayıp kendini acılar içinde bırakan insandır.

Mutsuz insan;
-Yaşanıp bitmişliği ile hiç bir riski olmayan geçmiş güzel günlerin özeti ile yarım yamalak bir mutluluk yanılsamasına razı olarak kaypakça kendini avutup sürekli geçmişte yaşayan insandır.

Mutsuz insan;
-Kalbi ile onu seven kalp arasındaki mesafeleri kaldırmak yerine her ikisi arasına keşkelerden bir duvar ören insandır.

Mutsuz insan;
-Yarını görüp göremeyeceğini bilmediği halde yarınların olası zorluklarından korkup "mış gibi" yaparak sadece ve sadece kendini kandıran insandır.

Mutsuz insan;
-Aynaya her baktığında kendini olduğu gibi değil hayal ettiği gibi gören insandır.

Mutsuz insan;
- Kendini seven kalp " hayatım da bir çok eksik var ve sanırım ben var oldukça hep bir veya daha fazla eksiğim  var olacak" dediğinde,
" İnsan olanın eksikleri hep olmuştur ve olacaktır, hangimiz her şeyi ile tamam ki. Her şeyi ile eksiksiz olsa insan ne farkı kalır eksiksiz olmasına rağmen yapayalnız olan Tanrı dan" diyerek kadere meydan okuyacak cesareti olmayan insandır.

METEHAN_DERİNDENİZ / ŞUBAT 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder